Fodervärd / Feed forward

Här kommer information om att vara fodervärd. 
Ett fodervärdsavtal:
Det första man ska tänka på som fodervärd är, klarar du/ni av att lämna ifrån er hunden (tik) i tio veckor?
Det är väldigt viktigt att du/ni har ett förtroende för mig och som uppfödare. Tror ni att ni kommer få separationsångest så stryk idén. Att vara fodervärd är annars en chans för er att få inblick i uppfödarvärlden, och ni får oftast den mest lovande valpen i kullen.
Jag som uppfödare skall betala hälsoundersökningar som har med avel att göra, det är Höftledsröntgen, armbågsröntgen, ögonlysning och eventuella DNA-tester. Ni betalar den ”vanliga” veterinärs vården, har hunden försäkrad och står för det vardagliga precis som det var er egen hund.
Handlar det om en hane är det vanligaste att man lämnar bort hanen bara några dagar eller att tiken kommer till er, i övrigt skall uppfödaren stå för samma hälsoundersökningar som för en tik.
För en tik är det max 2-kullar innan tiken blivit 7-år och för en hane är det max 6-kullar innan hanen blivit 7-år. Avtalstiden är dock alltid maximalt fem år så om valpen levereras vid åtta veckor gäller avtalet till dess hunden är 5 år och 8 veckor.
Jag som uppfödare måste följa SKK’s avtal och får inte begära att ni ska betala för hälsoundersökningar eller skriva in fler kullar. Dock så krävs det ju ett bra samarbete från båda håll.
SÅ nu när ni läst och begrundat och om ni tycker att detta vore nått för er så maila mig gärna så tar vi det därifrån. //Maria. samrevoskennel@gmail.com